top of page

Chloroxylenol PCMX

Chloroxylenol PCMX

CAS No: 88-04-0

PCMX düşük zehirli antibakteriyeldir, el temizleme deterjanı, sabun, kepek önleyici şampuan ve sağlıklı ürünler gibi kişisel bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılır.

Kullanım Alanları:
Soğutma sıvılarında, kremlerde, topikal ve idrar antiseptiklerinde koruyucu. Kloroksilenol, çok çeşitli bakterilere karşı etkilidir. Sıvılar yara ve sıyrıkların yanı sıra apselerin temizlenmesi ve dezenfekte edilmesinde kullanılır. Kesikler, çizikler, böcek ısırıkları, yanıklar ve benzeri problemler için kremler kullanılır. Tozlar, ayaklardaki tinea problemlerini ve cilt iltihaplarını tedavi etmek için kullanılabilir. Ayrıca farmasötik ürünlerde, saç kremlerinde, tuvalet ve deodorantlarda, sabunlarda, elektrokardiyogram macununda vb. Çapraz: 4-kloro-3-kresol. 4-kloro-3, 5-dimetilfenol olarak da adlandırılan kloroksilenol (PCMX), beyaz bir kristaldir. Güvenli, yüksek verimli, geniş spektrumlu ve düşük toksik bir antiseptiktir. FDA tarafından onaylanmış Gram-pozitif, Gram-negatif, epifit ve küf için büyük bir etkiye sahiptir. İyi kimyasal stabiliteye sahiptir ve normal depolama koşullarında aktivitesini kaybetmez. Suda çözünürlük ağırlıkça %0.03'tür, alkoller, eterler, poliglikoller vb. gibi organik çözücülerde ve kişisel temiz bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılan alkali hidroksit çözeltilerinde serbestçe çözünür.

Bu ürün düşük zehirli antibakteriyeldir, el temizleme deterjanı, sabun, kepek önleyici şampuan ve sağlıklı ürünler gibi kişisel bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılır. Losyonda yaygın dozaj şu şekildedir: sıvı deterjanda ağırlıkça %0.5 ~ 1, sıvı deterjanda ağırlıkça %1 antibakteriyel el deterjanı, dezenfektan içinde ağırlıkça %4.5 ~ 5. Ayrıca tutkal, boya, tekstil, kağıt hamuru gibi diğer alanlarda da kullanılmıştır. Kloroksilenol veya para-kloro-meta-ksilenol (PCMX), cilt dezenfeksiyonu ve cerrahi aletler için kullanılan antiseptik ve dezenfektan bir maddedir. Antibakteriyel sabunlarda, yara temizleme uygulamalarında ve ev antiseptiklerinde bulunur. Halofenolün, fenolik yapısı nedeniyle hücre duvarını bozduğu Gram pozitif bakterilere karşı en etkili olduğu gösterilmiştir. Kloroksilenol, Dünya Sağlık Örgütü'nün Temel İlaçlar Listesinde yer almaktadır.

İlaç Bankası
4-kloro-3,5-dimetilfenol, 4 konumunda klor ile ikame edilen 3,5-ksilenol olan fenoller sınıfının bir üyesidir. Çoğu Gram pozitif bakteriye karşı bakterisittir, ancak Staphylococci ve Gram negatif bakterilere karşı daha az etkilidir ve genellikle Pseudomonas türlerine karşı etkisizdir. Bakteri sporlarına karşı etkisizdir. Antiseptik ilaç, dezenfektan ve yumuşakça öldürücü rolü vardır. Fenollerin ve monoklorobenzenlerin bir üyesidir. Bir 3,5-ksilenolden türetilir.

bottom of page