top of page

CleanBio Zinc Pyrithione pirition

CleanBio Zinc

CAS No: 13463-41-7

Çinko Pirition %48 sulu dispersiyon. Kepek önleyici ajan ve antimikrobiyal ajan olarak işlev görür. Suda %48 emülsiyon halindedir.

Çinko Pirition %48 sulu dispersiyon. Kepek önleyici ajan ve antimikrobiyal ajan olarak işlev görür. Suda %48 emülsiyon halindedir. Şampuanlarda kullanılır. Çevre dostu çinko 2-piridintiol-1-oksit. Anti bakteriyel ajan görevi görür. Suda %48 emülsiyon halindedir. Yüksek kaliteli kağıt ve boyalar için matbaa mürekkebinde kullanılır. Çoğu insan kepek, saç dökülmesi, yavaş saç büyümesi ve bölünmüş uçlar gibi saçla ilgili sorunlarla karşı karşıyadır. Pirokton olamin içeren saç bakım ürünleri, çeşitli saç problemlerinin tedavisinde etkilidir.

Piroctone Olamine, kepeğe neden olan kafa derisi enfeksiyonları da dahil olmak üzere cildin mantar enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılan mantar önleyici ve antimikrobiyal bir bileşiktir.

Piroctone Olamine genellikle kepek önleyici şampuanlarda daha önce kullanılan çinko piritionın yerini alır. Aktif bir bileşen olarak kremlerde, losyonlarda, durulamalarda ve diğer ürünlerde bulunabilir. Ayrıca kozmetik ürünlerde koruyucu ve kıvam arttırıcı olarak kullanılır. Koruyucu olarak kullanıldığında pirokton olamin, ürünün raf ömrünü uzatmak ve kullanıcı güvenliğini sağlamak için ürün içindeki mikropların büyümesini engeller.

Pirokton olamin, evde cilt ve kafa derisi üzerindeki yaraların tedavisinde kullanılan birkaç etkili doğal antiseptik arasında güçlü bir antiseptik ajan olarak durmaktadır.

Kepeği İyileştirir
Malassezia globosa adı verilen yaygın bir mantar olan kepeğin kök nedenini kontrol etmek için ideal hale getiren mantar önleyici özelliklere sahiptir.

Saç dökülmesine ve kırılmasına son verir
Saçların kırılmasını ve dökülmesini önlediği onaylanmıştır. Kepek ve mantar enfeksiyonlarında etkili olduğu için doğal olarak saç dökülmesi zamanla azalır.

Saç büyümesini ve kalınlığını artırır
Antifungal özelliğinden dolayı saç büyümesini destekler ve saçın gücünü ve çapını arttırır.
Pirokton olamin bir ilaç olarak düzenlenmemiştir ve bu nedenle tüm formülasyonlar süpermarketlerden veya eczanelerden satın alınabilir. Bileşene hem AB'de hem de ABD'de durulanan kozmetiklerde (örn. şampuanlar) %1,0'a kadar izin verilir.

CleanBio PO, anyonik, katyon, amfoterik bileşikler ve birçok kozmetik içerikle uyumludur.

bottom of page