top of page

Croscarmellose sodium Kroskarmeloz

Croscarmellose sodium

CAS No:

Kroskarmeloz sodyum. Parçalayıcı, normalde doğrudan sıkıştırma ile yapılan tabletlerde %2 ve ıslak granülasyon ile %3 konsantrasyonda kullanılır.

Ac-Di-Sol SD-711
Kroskarmeloz sodyum. Parçalayıcı, normalde doğrudan sıkıştırma ile yapılan tabletlerde %2 ve ıslak granülasyon ile %3 konsantrasyonda kullanılır. Beyaz veya grimsi beyaz toz, susuz etanolde pratik olarak çözünmez. Kroskarmeloz sodyum. higroskopik. Suda çözünmez, ancak içinde orijinal hacminin dört ila sekiz katına kadar hızla şişer. Kroskarmeloz sodyum. Toplu olarak yoğunluk 0,53 g / ml. sulu bir bulamaç içinde pH 5-7. Kurutma kaybı (LOD) NMT %10, 105 °C Parçacık boyutu verileri: 200 gözlü (74 μm) üzerinde NMT %2 ve 325 gözlü (45 μm) ekranda NMT %10 korunur. Kroskarmeloz sodyum. Lazer ışığı kırınım özellikleri (kuru toz?): D (10) NMT 25 μm, d (0,5) 25–55 μm ve d (0,9) NLT 60 μm. Kroskarmeloz Sodyum (CCS)
CCS, çapraz bağlı karboksimetilselüloz sodyumdur ve bir süper parçalayıcı olarak kullanılır (Zarmpi ve diğerleri, 2017). Kroskarmeloz sodyum. CCS hidrofiliktir, ancak karboksimetil selülozun sodyum tuzunun çapraz bağlanmasıyla çözünmez ve lifli hale getirilir. Selüloz kaynağı, CCS'nin fiziksel özelliklerinde farklılıklara neden olabilir. Odun hamurundan elde edilen CCS, pamuk linterlerinden yapılan CCS'ye kıyasla daha düşük MW, daha yüksek suda çözünürlük, biraz daha düşük pH, daha düşük su kapasitesi ve şişme oranına sahiptir (Koo, 2017). Kroskarmeloz sodyum. CCS'nin bir süper parçalayıcı olarak işlevselliği, sıvı alımı ve şişebilirlik özellikleri ile ilgilidir. Kroskarmeloz sodyum. Şişme, fitilleme ve gerinim geri kazanımı, CCS için önerilen mekanizmalardır (Desai ve diğerleri, 2016). CCS'nin şişmesi, karboksimetil grubunun hidrasyonuna atfedildiğinden, ikame derecesi CCS işlevselliğini belirler.

bottom of page