top of page

Dowanol DPNB

Dowanol DPNB

CAS No: 29911-28-2

Mükemmel yüzey gerilimini düşürme yeteneğine ve birleştirme özelliklerine sahip, yavaş buharlaşan, hidrofobik bir glikol eter.

Mükemmel yüzey gerilimini düşürme yeteneğine ve birleştirme özelliklerine sahip, yavaş buharlaşan, hidrofobik bir glikol eter. Hidrofobik ve hidrofilik özelliklerin orta seviyeye yakın dengesine sahiptir ve önemli ölçüde suda çözünürlük sunar. Su bazlı lateks sistemlerinde en verimli birleştiricilerimizden biridir. Çok yüksek lateks film kalitesine katkıda bulunan bir dizi özelliği bir araya getirir: 1) yüksek polimer plastikleştirme verimliliği, 2) büyük moleküler boyut ve dolayısıyla daha büyük polimer mobilite katkısı, 3) polimer fazına güçlü bölünme ve 4) nispeten yavaş buharlaşma hızı . Bu ürün birçok farklı reçine türü ile uyumludur. Ayrıca mükemmel yüzey gerilimini düşürme özelliği sağlar ve ürünlerin tek başına veya diğer ürünlerle karıştırıldığında temizlenmesinde faydalıdır. Soğuk metal temizliğinde tek başına kullanılır, yağları ve gresleri çıkarmak için iyi bir çözücüdür. Kaplama uygulamaları için mükemmel bir seçim olan bu ürün, olağanüstü birleştirme ve film özellikleri sağlar. INCI adı: Dipropilen glikol n-bütil eter

Kullanım Alanları:
temizleyiciler
Tekstil
Makyaj malzemeleri
reçineler
Kaplama formülasyonu ve uygulaması
Endüstriyel, otomotiv ve mimari kaplamalar
Faydalar:
Uygun çevre profili, son kullanım uygulamaları için üstün performans, formülasyonlar P veya E Serisinden daha az performans solventi gerektirebilir
Solvent bazlı kaplamalar ve su ile indirgenebilen kaplamalar için aktif ve etkili eterler
Yüksek polimer plastikleştirme verimliliği
Daha büyük bir polimer mobilite katkısına izin veren daha büyük bir moleküler boyut
Polimer faza güçlü bölümleme
Nispeten yavaş buharlaşma hızı
Temizleme formülasyonlarında sabun pisliklerinin ve yağlı kirlerin çıkarılması için iyidir.
Özellikler
Bu değerler, spesifikasyonların hazırlanmasında kullanılmak üzere tasarlanmamıştır.

Fiziki ozellikleri
Başvuru
Temizleyiciler, Kaplamalar, Mürekkepler ve Yapıştırıcılar
Kaynama Noktası (° C @ 760mmHg)
230
CAS #
29911-28-2
Kimyasal ad
Dipropilen glikol mono n-bütil eter
Kimya
Salı, PO
Yoğunluk (25 ° C) lb / gal (g / cc) cinsinden
7,57 (0,907)
Buharlaşma Hızı (n-bütil asetat = 1.0)
0.006
Parlama Noktası, Kapalı Kupa
100°C
Donma Noktası ° F (° C)
<-103 (<-75)
Hansen Çözünürlük Parametresi, dD (joule / cm3) 1/2
14.8
Hansen Çözünürlük Parametresi, dH (joule / cm3) 1/2
8.7
Hansen Çözünürlük Parametresi, dP (joule / cm3) 1/2
2.5
Düşük Buhar Basıncı (<0,1 mmHg @ 20 °C)
muaf
Moleküler ağırlık
190.3 g / mol
Dizi
P-Serisi
Suda Çözünürlük (25 °C)
ağırlıkça %4.5
Çözünürlük Suda (25 °C)
ağırlıkça %12
Özgül Ağırlık (25 ° C)
0.91
Yüzey Gerilimi (%1 aktif, 25°C)
28,4 din / cm
Buhar Basıncı (mmHg @ 20 °C)
0.04
Viskozite (25 °C)
4.9 cP
DOWANOL ™ DPnB glikol eter, mükemmel yüzey gerilimini düşürme kabiliyeti ve birleştirme özelliklerine sahip, yavaş buharlaşan, hidrofobik bir glikol eterdir. DOWANOL DPnB™ glikol eter solventi, onu California Hava Kaynakları Kurulu ve U.S. Hem tüketici hem de ticari temizlik ürünü uygulamaları için EPA kriterleri. Diğer fonksiyonel özellikler arasında biyolojik olarak kolayca parçalanabilme ve U.S. Gıda dışı kullanım için listelenen EPA İnertleri.

Su bazlı lateks sistemlerinde minimum film formülasyon sıcaklığını düşürmek için Dow'un en verimli birleştiricilerinden biri olarak.

Çok yönlülük anahtar olmakla birlikte, çoklu reçine türleri ile uyumluluk, DOWANOL ™ DPnB'nin masaya getirdiği bir diğer değerli özelliktir. Yağ ve greslerin giderilmesi için soğuk metal temizleme gibi temizlik ürünlerinde tek başına kullanılabilir veya DOWANOL™ DPM glikol eter gibi diğer ürünlerle eşleştirilebilir.

Çeşitli kullanımları olan DOWANOL ™ DPnB glikol eter, birçok ev tipi, endüstriyel, metal ve sert yüzey temizleyicisinin yanı sıra yağ ve boya sökücülerde bulunan önemli bir bileşendir.

bottom of page