top of page

Huperzia Serrata

Huperzia Serrata

CAS No:

Huperzine A, Çin kulüp yosunu veya köknar kulübü yosun bitkilerinden elde edilen bir kimyasaldır. Huperzia Serrata Laboratuvar ortamında da yapılabilir.

Huperzine A, Çin kulüp yosunu veya köknar kulübü yosun bitkilerinden elde edilen bir kimyasaldır. Laboratuvar ortamında da yapılabilir.

Selajin olarak da adlandırılan huperzin A'yı selegilin (Eldepryl) gibi benzer sondaj ilaçları ile karıştırmamaya dikkat edin. Ayrıca huperzine A'nın (Cerebra) marka adlarından birini selekoksib (Celebrex) ve sitalopram (Celexa) gibi alakasız reçeteli ilaçların marka adlarıyla karıştırmamaya da dikkat edin.

Huperzine A, Alzheimer hastalığı veya diğer bunama türleri olan kişilerde hafızayı ve zihinsel işlevi iyileştirmek için kullanılır.

O nasıl çalışır ?
Huperzine A, asetilkolin adı verilen bir kimyasalın seviyelerini arttırır. Bu, hafıza ve düşünceye müdahale eden hastalıklarda (demans) ve kas hastalığında, miyastenia graviste yardımcı oluyor gibi görünüyor.
Huperzia Serrata, Huperzine A (HupA) olarak bilinen biyolojik olarak aktif bir bileşik içeren bir köknar clubmoss türüdür. Bu bitki özü, nörotransmiter asetilkolini (Ach) parçalamaktan sorumlu bir enzim olan asetilkolinesteraz (AchE) üzerinde iyi karakterize edilmiş bir inhibitör etkiye sahiptir. Etkili Ach sinir iletimi, öğrenme, hafıza ve dikkatin altında yatan süreçlerde kritik öneme sahiptir. Ach nörotransmisyonunun azaltılmış seviyelerinin, yaş değişikliği ve hastalıklarla ilişkili bilişsel gerilemeye ve hafıza bozukluklarına katkıda bulunduğu varsayılmaktadır. HupA'nın hafıza bozuklukları için yeni bir tedavi olarak kullanılması sonuçları göstermiştir. Ayrıca, HupA takviyeleri sağlıklı deneklerde gelişmiş dikkat ve hafıza üretti. Hayvan modelleri üzerinde yapılan daha ileri çalışmalar, HupA'nın kolinerjik nöronlar üzerindeki biyolojik etkinliğini ve ayrıca bilişsel becerilerdeki gelişmeyi doğrulayan kanıtları göstermektedir.

bottom of page