top of page

Kafein Anhidrat

Kafein Anhidrat

CAS No:

Kafein, yaklaşık altmış bitki türünde bulunan, doğal olarak oluşan bir merkezi sinir sistemi uyarıcısıdır.

Kafein, yaklaşık altmış bitki türünde bulunan, doğal olarak oluşan bir merkezi sinir sistemi uyarıcısıdır. Kafein Anhidrat Doğal kafein için en yaygın kaynaklar, kahve bitkilerinin çekirdekleri ve çay bitkilerinin yapraklarıdır. Kafein Anhidrat Ayrıca dimetilüre ve malonik asit kullanılarak bir laboratuarda sentezlenebilir.
Kafein Anhidrat
Ancak kafein, kahve ve çay ile yapılanların ötesinde bir dizi üründe bulunur. Kafein, latte ve espresso çekimlerinin dışında, örneğin enerji içecekleri ve barlarda, egzersiz öncesi tozda ve diyet haplarında yaygın bir bileşendir. Kafein Anhidrat Bu yiyecekler, içecekler ve takviyeler, kafein susuz kullanılarak kafeinlenir. Kafein susuz nedir?
Kafein susuz, kafein ile aynı bitkilerden elde edilir. Aslında, kafein susuz ve kafein aslında aynı şeydir. Kafein Anhidrat Aradaki fark, susuz kafein söz konusu olduğunda, tüm ek kimyasal bileşenlerin ve suyun bir laboratuarda filtrelenmesidir. Kafein Anhidrat Susuz, tanımı gereği su içermeyen anlamına gelir.
Kafein Anhidrat
Su çıkarıldığında, geriye kafein susuz olarak bilinen beyaz kristal bir toz kalır.
Kafein Anhidrat
Susuz kafein, doğal bir kaynaktan gelen kafein ile aynı şekilde çalışır. Bu uyarıcı tüketildiğinde, bir nörotransmitter olan adenozin kimliğine bürünür. Bu kimyasal beyindeki belirli reseptörlere bağlandığında, uyuşukluk belirtileri yaratır.Kafein Anhidrat Kafein aynı reseptörlerin bazılarına bağlanır ve adenosine karşı bir antagonist olarak çalışır; kafein çok fazla adenosinin bağlanmasını engeller ve bu da sizi daha uzun süre uyanık tutar. Kafein Anhidrat
Kafein Anhidrat
Kafein susuz ayrıca koşu ve bisiklete binme gibi aktivitelerde kanıtlanmış bir performans arttırıcıdır. Kafein Anhidrat Son araştırmalar hala kahvenin eşit derecede etkili olup olmadığını belirlemeye çalışıyor. NCAA şu anda üniversiteli sporcular için kafein alımını kısıtlamaktadır (altı fincan kahveye eşdeğerdir), ancak 2003'ten beri Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) bunu yapmamaktadır.
Kafein Anhidrat
Kafein susuz güvenlik
Bu kokusuz, beyaz kristal toz, bir fincan kahvede bulacağınızdan çok daha konsantredir. Mayo Clinic ve FDA, hamile olmayan yetişkinlerin çoğu için güvenlik seviyesinin 400 miligram kafein olduğu konusunda hemfikirdir. Kafein doz aşımı mümkündür, bu da merkezi sinir sisteminin aşırı uyarılması olan kafein zehirlenmesine neden olabilir.Kafein Anhidrat

bottom of page