Microcrystalline wax
Microcrystalline wax
CAS No:
Microcrystalline wax Mikrokristalin mumlar, petrol arıtma işleminin bir parçası olarak petrolatumun yağdan arındırılmasıyla üretilen bir mum türüdür.
Microcrystalline wax Mikrokristalin mumlar, petrol arıtma işleminin bir parçası olarak petrolatumun yağdan arındırılmasıyla üretilen bir mum türüdür. Microcrystalline wax Çoğunlukla dalsız alkanlar içeren daha bilinen parafin mumunun aksine, mikrokristal mum daha yüksek oranda izoparafinik (dallı) hidrokarbonlar ve naftenik hidrokarbonlar içerir.[1] Microcrystalline wax Parafin mumunun daha büyük kristalinin aksine kristallerinin inceliği ile karakterize edilir. Yüksek moleküler ağırlıklı doymuş alifatik hidrokarbonlardan oluşur. Microcrystalline wax Genellikle parafin mumlarından daha koyu, daha viskoz, daha yoğun, daha yapışkan ve daha elastiktir ve daha yüksek moleküler ağırlığa ve erime noktasına sahiptir. Mikrokristalin mumların elastik ve yapışkan özellikleri içerdikleri düz olmayan zincir bileşenleri ile ilgilidir. Tipik mikrokristal mum kristal yapısı küçük ve incedir, bu da onları parafin mumundan daha esnek hale getirir. Kozmetik formülasyonlarda yaygın olarak kullanılır.
Microcrystalline wax
Mum arıtıcılar tarafından üretildiğinde mikrokristalin mumlar tipik olarak bir dizi ASTM spesifikasyonunu karşılayacak şekilde üretilir. Bunlara donma noktası (ASTM D938), iğne penetrasyonu (ASTM D1321), renk (ASTM D6045) ve viskozite (ASTM D445) dahildir. Mikrokristalin mumlar genellikle iki kategoriye ayrılabilir: "laminasyon" dereceleri ve "sertleşme" dereceleri. Laminasyon kaliteleri tipik olarak 140–175 F (60 – 80 °C) erime noktasına ve 25 veya üzeri iğne penetrasyonuna sahiptir. Sertleştirme dereceleri yaklaşık 175–200 F (80 – 93 °C) arasında değişecek ve iğne penetrasyon değeri 25 veya daha düşük olacaktır. Rafineri düzeyinde yapılan işleme derecesine bağlı olarak, her iki derecedeki renk de kahverengiden beyaza kadar değişebilir.
Microcrystalline wax
Mikrokristalin mumlar, yağlayıcı yağ üretiminden gelen ağır distilatların rafine edilmesinden elde edilir. Bu yan ürün daha sonra bir mum rafinerisinde yağından arındırılmalıdır. Son kullanıma ve istenen spesifikasyona bağlı olarak, ürünün kokusu giderilebilir ve rengi giderilebilir (tipik olarak kahverengi veya koyu sarı olarak başlar). Bu genellikle bir süzme yöntemiyle veya mum malzemesinin hidro-işlenmesiyle yapılır.