top of page

N Acetyl cysteine

N Acetyl cysteine

CAS No:

N-asetil sistein (NAC), amino asit L-sisteinden gelir. Amino asitler proteinlerin yapı taşlarıdır.

N-asetil sistein (NAC), amino asit L-sisteinden gelir. Amino asitler proteinlerin yapı taşlarıdır. NAC'ın birçok kullanımı vardır ve FDA onaylı bir ilaçtır.

N-asetil sistein, kanseri önlemede rol oynayabilecek bir antioksidandır. Bir ilaç olarak, sağlık hizmeti sağlayıcıları tarafından asetaminofen (Tylenol) zehirlenmesini tedavi etmek için kullanılır. Karaciğerde oluşan asetaminofenin zehirli formlarını bağlayarak çalışır.

İnsanlar genellikle öksürük ve diğer akciğer rahatsızlıkları için N-asetil sistein kullanır. Ayrıca grip, göz kuruluğu ve diğer birçok durum için de kullanılır, ancak bu kullanımların çoğunu destekleyecek iyi bir bilimsel kanıt yoktur. Ayrıca COVID-19 için N-asetil sistein kullanımını destekleyecek iyi bir kanıt yoktur.

Birçok besin takviyesi ürünü N-asetil sistein içermesine rağmen, ABD FDA, teknik olarak onaylanmış bir ilaç olduğu için diyet takviyelerinin N-asetil sistein içermesinin yasa dışı olduğunu belirtmektedir. Reçeteli N-asetil sistein ürünleri, bir sağlık hizmeti sağlayıcısının rehberliğinde mevcuttur. N-asetilsistein (NAC), glutatyon üretimini kolaylaştıran kükürt içeren bir amino asittir. NAC, sağlıklı bağışıklık fonksiyonunu destekleyen ve vücudu toksik saldırılardan ve oksidatif stresten korumaya yardımcı olan güçlü bir antioksidandır.

NAC'nin Faydaları:

• Bağışıklık fonksiyonunu destekler *
• Karaciğer ve böbrek detoksifikasyonunu destekler *
• Karaciğeri ve böbrekleri toksik saldırılara karşı korur *
• Güçlü bir antioksidan görevi görür

bottom of page